Geschiedenis:
Zilver wordt al voor het begin van onze jaartelling gebruikt voor versiersels en als betaalmiddel. In het Latijn heet zilver Argentum, waar het symbool AG aan dankt.

Wat is zilver?
Zilver is een zacht, wit, natuurlijk materiaal, dat net als goud behoort tot de groep edelmetalen. Zilver roest en vergaat niet waardoor het duurzaam is. Daarnaast is zilver gemakkelijk te bewerken, omdat het een zacht metaal is. Kwaliteit van zilver:

Puur zilver is van nature te zacht om verwerkt te worden tot sieraden. Het zou te snel slijten of verbuigen. Daarom worden er andere metalen toegevoegd, zoals koper. Er ontstaat een legering, waarbij de hoeveelheid puur zilver in zo’n legering het zilvergehalte bepaalt. Dit zilver wordt in duizendsten aangegeven. Ieder zilveren voorwerp of sieraad vanaf 8 gram dat in Nederland verhandeld wordt, moet voorzien zijn van een geldig keurteken. Waarborg Holland in Gouda is door de minister van Economische zaken aangewezen als keuringinstantie inzake de Waarborgwet. Elke importeur dient in het bezit te zijn van een verantwoordelijkheidsteken dat aangebracht moet worden in de ge´mporteerde zilveren sieraden. We kennen in Nederland drie zilverlegeringen:

1e gehalte zilver: 925
2e gehalte zilver: 835
3e gehalte zilver: 800
Op zilver925.nl vindt U een uitgebreide collectie symboolsieraden met hun betekenis. Een symbool zegt vaak meer dan tien woorden. Symbolen zijn tekens waaronder wij iets verstaan en ze zijn zo oud als de mens zelf. Symbool komt van het Griekse zelfstandig naamwoord Symbolon en wat wil zeggen: teken, kenteken of herkenningsteken. Symbolen spelen een belangrijke rol in religie en spiritualiteit. Een symbool brengt mensen samen.

Onze symboolsieraden hebben naast dat het prachtige sieraden zijn ook een duidelijke toegevoegde waarde. Ze willen niet alleen versieren, maar ook iets vertellen.